Подводен самолет

0
254

Necker Nymph

Реклама

Necker Nymph е първият подводен самолет.

Той може да се спуска на дълбочина 40 метра, но плановете на собственика му са един ден да има подводен самолет за дълбочина над 10 000 метра.

Собственикът на тази играчка е сър Ричард Брансън – милиардер и собственик на авиокомпания, звукозаписен лейбъл, компания за мобилни телефони, няколко луксозни ресторанта и карибския остров Некър. Подводният самолет на сър Ричард е прототип и се казва Necker Nymph, на името на острова.

Самолетът се плъзга през водата подобно на самолет във въздуха. В него могат да пътуват един пилот и двама пътника, а пътуването продължава два часа. Посещават се останки на стари потънали кораби, а редом със самолета се носят делфини. Преди да се качат в самолета, пътниците трябва да преминат тренировка с леководолазни апарати.

Сър Ричард смята да дава самолета на гостите на луксозния си остров срещу съответната цена – $25 000 на седмица. Но преди да получиш правото да се качиш на самолета срещу тази сума, трябва да си дал $88 000 за седем нощувки на луксозния катамаран Necker Belle.

Подводният самолет е оборудван с технология на реактивен изтребител. Материалът, който е използван, е въглеродни нишки. За разлика от повечето подводни съдове, които използват баласт за задвижване, Necker Nymph разчита на подемна сила на крилата в посока надолу, за да се спусне под вода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here