Най-скъпият хот дог

0
426

Най-скъпият хот дог

Реклама

Той е дълъг 30 сантиметра и струва 69 долара. Serendipity Foot Long Haute Dog беше официално признат за най-скъпия хот дог в света от книгата на рекордите „Гинес”. Специалитетът може да се поръча в нюйоркския ресторант Serendipity 3.

Хот догът е толкова скъп, защото е направен от чисто говеждо месо, изпечено в масло от бели трюфели, сложено в немски претцел. Всичко това е повторно запечено в масло от бели трюфели.

И ако си мислиш, че върху всичко това има обикновен кетчуп, горчица и майонеза, грешиш. Хот догът е покрит с пастет от патица, черни трюфели, дижонска горчица, също с черни трюфели, карамелизиран лук и кетчуп от специални домати.

Serendipity 3 е ресторант, който е посещаван от доста известни личности – Бил Клинтън, Сара Палин, Зак Ефрон, Ванеса Хъджънс. Той е и мястото на действието в романтичната комедия от 2001 г. Serendipity с Кейт Бекинсейл и Джон Кюсак.

Въпреки тази известност обаче, ресторантът е влизал в новините и по не толкова приятни поводи – през 2007 г. той е затворен от здравните инспектори заради нашествие на гризачи и мухи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here