6 от най-ужасяващите лекарски грешки – продължение

0
333

Виж първата част

Реклама

Двуликият3. Раздвоението на личността вече не е на мода

От дългата употреба на словосъчетанието „раздвоение на личността“ в киното и телевизията то сякаш се е поизтъркало и вече не е толкова интересно. Затова психиатърът Кенет Олсън прилага нова тактика – убеждава своя пациентка, че в нея има не две, а цели 120 отделни личности. Ако действието се развиваше в България, можехме даже да заподозрем, че докторът се е вдъхновил от някой автобус на софийския градски транспорт.

И за да бъде съвсем оригинално, в тези 120 личности доктор Олсън не включил само някакви банални лигльовци като социопати и серийни убийци. Не, той добавил към веселата компания Дявола и една патка. Не можем да преценим като кое от двете е по-гадно да се чувстваш. Вероятно патката е по-прецакана – Дяволът, при всичките си кусури, поне се води безсмъртен.

Има и още. Лекарят счел за нужно да приложи малко екзорсизъм върху бедната пренаселена жена. Все пак тя била ритуално изнасилена от около 70 мъже и животни и била нещо като невеста на Сатаната – нали и той е част от популацията в главата й.

И понеже храната прави борбата, доктор Олсън помислил и за старините си и взел пари за лечение поотделно от всички 120 личности. Включително и животните. Общата сума била около $300 000.

Краят е относително удовлетворяващ – пациентката завежда дело срещу психиатъра и печели от него $2,4 милиона в извънсъдебно споразумение. Все пак обаче, по неизвестни пътища, доктор Олсън е запазил практиката си в американския щат Монтана.

2. Хирургия с подръчни средства…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here