6 от най-ужасяващите лекарски грешки в историята

0
306

Инструменти

Реклама

Дали защото някои лекари не са толкова добри, колкото други, или пък защото и добрите лекари имат лоши дни, понякога стават грешки. Ето някои от тези грешки, чието споменаване е достатъчно, за да ти докара студени тръпки, учестен пулс и общо усещане за ужас, концентрирано около стомаха.

6. Ъм… май без да искаме ви оставихме без пенис…

Когато на един пациент на име Уилям Морисън му се налага да му направят изследване на тази чувствителна част на тялото, никой не подозира, че може да стане грешка. Преди процедурата се налага пенисът да се измие с разтвор на оцетна киселина от 3 до 5%. Усещането би трябвало да е леко изтръпване, което дори може би е освежаващо. Само че…

Само че по някаква причина разтворът се оказва 72-процентен. Усещането може да се сравни с това да пъхнеш пениса си в устата на пираня, след като тя е пила 72-процентна оцетна киселина за закуска.

Това обаче не е единствената подобна лекарска грешка.

Мексиканският лекар Франческо Хавиер Валентин и Ортис (това е един човек) без да иска отрязал пениса на свой пациент, докато идеята била просто да го обреже. Вероятно след това е върнал погрешно отрязаната част в гащите на човека, като се е надявал, че никой няма да забележи.

5. Когато психиатърът е по-луд от пациента…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here