Да се позабавляваш като за последно

0
93


Хоуп, Арканзас.
Марисол Мендоза решава да заведе седем годишния си син Маршал до карнавалните въртележки в града. Успяват да се качат в последният момент на една от въртележките. За съжаление и двамата са испаноговорящи, а операторът на въртележката говори само английски. Смята се, че това е една от причините за възникване на инцидента, тъй като столовете им не са били правилно заключени.

Реклама

Sizzler.jpg
Въртележката е задвижена,
по време на въртенето малкия Маршал започва да се изплъзва от мястото си, а майка му панически се опитва да го задържи на въртележката. В това време операторът на машината вижда какво се случва и се опитва да я спре. Контролният панел на огромната машина обаче е поправян многократно и му липсват съществени части, включително и аварийният бутон, предвиден за такива ситуации. Марисол Мендоса изпуска сина си и той пада на земята под въртящата се конструкция. Объркано от падането, момчето прави опит да се изправи, но все още въртящата се въртележка го блъсва и го поваля на земята. Момчето прави втори опит и отново е повалено на земята. След това въртележката спира, но момчето не става повече. След около два часа седем годишният Маршал издъхва в арканзаската болница вследствие на „травматична мозъчна контузия”.

Май 2007, Естония. Въртележката се подпалва. 37 човека са ранени – обгорени са и са вдишали голямо количество газ. Пожарът започва в 11 вечерта и е потушен успешно след час и петнадесет минути. В рамките на този час пожарът е изгорил пет гондоли и цялата електрическа инсталация на въртележката.

https://www.youtube.com/watch?v=99gahXSkFGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here