Куче милионер

0
611

Как можеш да се сдобиеш с $12 милиона? Трябва да си бял, пухкав, не повече от две педи висок и да можеш да лаеш. Накратко, да си малтийска болонка.

Реклама

Трабъл

Такова животинче е Трабъл (Trouble), домашният любимец на американската милиардерка Леона Хелмсли. Когато тя умира на 87 години през 2007 г., се оказва, че един от големите наследници е именно Трабъл.

Леона Хелмсли и ТрабълПочти цялото състояние на Леона Хелмсли – милиарди от хотели и недвижими имоти – отива за благотворителност. Известни милиони получават брата на покойната и двама от внуците й. Другите двама не получават нищо – явно не лаят добре. Болонката Трабъл получава $12 милиона в тръст, заедно с нареждане, когато умре, да бъде погребана до мисис Хелмсли в семейната гробница. Съвременната модна индустрия налага доста нереалистични модни стандарти, което често води до създаването на определени комплекси при дамите. Не може всички жени да са като от корица на модно списание по 45 кг. Поради тази причина по-едрите дами се комплексират до известна степен. Това притеснение се засилва и от факта, че модната индустрия не предлага също толкова красиви дамски дрехи в големи размери колкото при традиционните (конвенционалните) модни линии. Единици са модните брандове, които акцентират върху това, че красотата на една дама не се крие в нейните килограми и предлагат специализирани макси модни линии.

Богатството на кучето предизвиква не само учудване, но и провокира заплахи за живота на Трабъл. В продължение на година тече обжалването на завещанието, докато накрая през юни 2008 г. съдът взима от болонката $10 милиона, които разделя между ощетените двама внуци и благотворителен фонд. (Добре, че е болонка – да се бяха опитали да вземат нещо от питбул!)

Горката Трабъл остава само с $2 милиона… Несправедлив свят!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here