Комплект за убиване на вампири

0
419

Днес едва ли имаш сериозни основания да се страхуваш от вампири, докато си пиеш кафето в някой топъл офис или докато си се проснал на дивана и гледаш Шампионската лига. Докато мъжете от преди 200 години са прекарвали времето си по доста по-различен начин – я цепейки дърва в гората, я препускайки между селото и града, за да разменят малко брашно за копчета. Тогава науката, медиите и прогресът все още не са били показали, че съществуването на вампири, които спят в ковчези през деня и пият човешка кръв през нощта, не е особено вероятно.

Реклама

Затова мъжете от миналото е трябвало да се пазят. Да похапват чесън, да не се разхождат по тъмно в гората и да се снабдят с комплект за убиване на вампири.

Комплект за убиване на вампири

Като този, който скоро ще бъде продаден на търг от аукционната къща Greg Martin Auctions. Той е доста рядък и включва богато украсен и покрит със слонова кост кръст, в който е вграден стоманен пистолет, 41 калибър, с един патрон. От другата страна кръстът има щит от абаносово дърво, украсен с корона с 8 върха, направени от полускъпоценни камъни. Освен с пистолет, кръстът е оборудван и със стоманена кама. Останалите неща в комплекта са пръчица за почистване и шише за барут, направени от слонова кост, както и резервни капсули и патрони. Всяко едно от нещата има гравирана буква, която отразява съдържанието му.

Смята се, че комплектът е един от четири еднакви. Бил е в берлински музей по време на Втората световна война, а след това е взет от Германия от офицер от съюзническите сили.

Това се казва да си подготвен за среща с вампир. Макар че и с този комплект пак не е добра идея да излизаш сам в гората по тъмно. Така и не ни е ясно защо героите от филмите на ужасите го правят – разходката в тъмната гора никога не е по-привлекателна от топло легло, бутилка вино и секси мацка между чаршафите.

Комплект за убиване на вампири

Комплект за убиване на вампири

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here