Как всъщност се казват те?

0
342

Pink

Реклама

Шоубизнесът има неписани правила. И едно от тях е, че не можеш да разчиташ на кой знае каква известност, ако се опиташ да влезеш в музикалния бизнес с името Маршал Брус Матърс Трети.

Виж, ако се казваш Eminem, е по-друго.

Повечето известни хора в музиката днес не са известни с рождените си имена. Някои просто са съкратили истинските си имена, други направо са си измислили нови.

Eminem – Маршал Брус Матърс Трети

Предполага се, че произходът на името „Eminem” идва от инициалите на Маршал Матърс – М и М или “M and M” на английски, което звучи почти като „Eminem”.

Pink – Алеша Бет Мур

Алеша Бет Мур започва да пее по клубовете във Филаделфия на 14-годишна възраст и оттогава датира сценичното й име Pink.

50 cent – Къртис Джеймс Джаксън Трети

На 16-годишна възраст Къртис Джаксън се занимава с доста неща, едно от които е продажба на наркотици. Поради което в един момент се оказва в изправителен дом. След като излиза от там, той се прекръства на 50 cent. Смисълът е игра на думи с английската дума “change”, която едновременно означава „дребни пари” – например 50 цента – и „промяна”. Със същото име е бил известен и бруклинският крадец Келвин Мартин, откъдето е дошла идеята на Къртис. Той казва за името, че „то казва всичко, което искам да кажа. Аз съм същия като 50 cent. Издържам се с всички средства.”

Fatboy Slim – Норман Куентин Кук, роден с името Куентин Лео Кук

Fatboy и Slim са имената на два модела бръсначи на „Жилет”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here