Животните и сексът – част 1

0
597

Опосум1. Част от ухажването при слоновете е заплитането на хоботите, както и поставянето на хобота в устата на другия.

Реклама

2. Докато са в размножителен период, двойка лъвове може да се чифтосва до 40 пъти дневно. Покрай чифтосването лъвовете често забравят да се хранят.

3. При повечето двуутробни животни се наблюдават не само две вагини при женските, но и двуглав пенис при мъжките.

Опосумът (вляво – бебе опосум) е сред тези двуутробни. Неговият пенис се разделя на две, за да има по нещичко и за двете вагини на опосумката.

4. Ако обаче ти се струва, че опосумът има късмет с двуглавия си пенис, чакай да чуеш за ехидната (долу).

Ехидна

Мъжката ехидна има четириглав пенис. Само че не използва и четирите глави по време на оплождане. Ползва само две, а другите две се „изключват”. Следващия път, когато прави секс, ехидната използва онези две глави, които не е използвала предишния път. За да е по-справедливо. Идеята на всичко това е, че женската ехидна има репродуктивен канал с две разклонения.

5. Вълците в природата, особено ако живеят в по-малки глутници, са моногамни. Обикновено двойките остават заедно до смъртта на единия. Съществуват обаче и други модели. В парка „Йелоустоун” например има вълци-единаци, наречени „вълци Казанова”, които се чифтосват с женските от различни глутници, без след това да остават с тях.

6. Когато си търсят женска, мъжките жаби издават специален звук. При някои видове обаче има мъжки, наречени сателити, които не издават звуци, а се скриват в близост до мъжка жаба, която вика, и пресрещат женските, привлечени от този повик. Вероятно идеята на това да не крещят по жабешки е да си спестят силите за същинския екшън.

снимка на опосума: Tree & J. Hensdill, Wikimedia Commons. Снимка на ехидната: Fir0002, Wikimedia Commons

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here