Изкуство върху мръсни автомобили

0
251

Изкуство върху мръсни автомобили

Реклама

Скот Уейд е художник от Тексас, който не си пада по традиционни материали като платно и бои. Неговият любим материал е тексаският прах.

Въпросният прах, когато се натрупа по задните стъкла на автомобилите, става идеален за рисуване. Вместо да изчисти колата си, когато тя прашаса, Скот просто взима четките и започва да превръща прашния слой в изкуство.

Скот рисува и с четки, и с ръце. Прашните стъкла са едновременно и платно, и материал за рисуване. Художникът най-често рисува по своята кола, както и по тази на жена си. Често обаче твори и върху прашните коли на непознати. Вероятно е много странно да намериш колата си, която вчера просто е била прашна, изрисувана с нещо, което спокойно може да се нарече шедьовър.

Или поне перфектно копие на шедьоври – върху праха Скот пресъздава картини като „Мона Лиза” на Леонардо да Винчи и „Момиче с перлена обица” на Вермеер. Освен класически картини, Скот рисува и съвременни фигури като например Роналдиньо.

Една прашна картина може да отнеме на Скот между 40 минути и 4 часа. След това творението му остава, докато го отмие първият дъжд или докато прашните рисунки се изгубят с времето.

А след като дъждът спре, стъклата изсъхват и нов прах започва да се натрупва, за да може Скот да нарисува следващата си картина.

{morfeo 734}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here