Intimacy 2.0: хора, технологии и голота

0
118

Intimacy 2.0

Реклама

Дрехи, които стават прозрачни в зависимост от настроението на онзи, който ги носи – това звучи доста футуристично, но всъщност е съвсем реален проект.

Studio Roosegaarde е технологична и артистична лаборатория, базирана в Холандия. Самите те казват за себе си: „В един свят, който се лута между аналоговото и цифровото, Studio Roosegaarde създава интерактивен дизайн, който изследва динамичната връзка между пространството, хората и технологиите.”

Звучи съвсем логично на едно такова място да се създаде Intimacy 2.0 – проект за дрехи, които стават прозрачни, когато човек сам си реши. Или по-точно, когато се развълнува достатъчно – прозрачността на дрехата се променя в зависимост от сърдечния ритъм на човека, който ги носи.

„Изследване на връзката между интимността и технологията” – така определят целта на творението си от лабораторията. Не е ясно дали подобна технология ще има практическо приложение, но идеята със сигурност е интересна.

Само си представи: говориш си с момиче, което се опитваш да омаеш, и в момента, в който успееш да накараш сърцето й да забие учестено, дрехите й стават прозрачни. Това доста би улеснило разговорите между мъжете и жените и би ни спестило въпроси от сорта на „Тя дали ме харесва?” и „Как изглеждат гърдите й?”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here