Защо Исландия иска да забрани порното

0
619

Censored

Реклама

Що се отнася до секс, Исландия е сред най-либералните държави в света.

В исландските супермаркети до дъвките можеш да намериш презервативи и дори мини вибратори.

Сексуалното образование в училищата е широко застъпено и в един от образователните филми по темата на тийнейджърите се обяснява, че сексът би трябвало да е нещо, което ще им се иска да правят отново и отново.
Около 65% от исландските деца се раждат в семейства, които не са сключили брак.

Браковете между еднополови партньори са разрешени от 2010 г. насам. Хомосексуалните двойки могат и да осиновяват деца. Също така, министър-председателката на страната е единствената жена на подобен пост в света, която открито признава, че е лесбийка.

Равенството между половете е друго нещо, което е характерно за либерална Исландия – половината министри в правителството в момента са жени. 25 от 63-ата депутати в парламента също са жени.

В Норвегия, Швеция и Исландия процентът на жените, които завършват висше образование, е най-висок. Разликата в заплащането между мъжете и жените в Исландия е сред най-малките в света. Също така, страната е една от първите държави в света, които дават избирателно право на жените.

Отношението към секса като към нещо напълно нормално и не-табу е толкова широко застъпено, че в един момент основната авиокомпания на страната – Icelandair – се е рекламирала със слогана „Какво ще кажете за един мръснишки уикенд в Исландия?”

На фона на всичко това идеята на исландското правителство да прокара забрана на онлайн порнографията изглежда доста не на място.

Всъщност обаче тази идея е част от дългогодишна стратегия, чиято цел е да регулира възможно най-строго секс индустрията във всичките й аспекти.

Страната е забранила стриптийз клубовете, проституцията и офлайн разпространението на порнография…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here