Хотел от боклук

0
200

Хотел от боклук

Реклама

Какво ще се получи от всички боклуци, събрани по плажовете? Ами, хотел в Мадрид, наречен “Save the Beach” („Спасете плажа”).

Идеята е на мексиканската марка бира Corona. Те са организирали събирането на 12 тона боклук от европейските плажове и от него са построили хотел, чиято цел е да насочи общественото внимание към това колко мръсни са плажовете.

Дизайнът на необикновения хотел е на немския дизайнер Ха Шулт. Хотелът е отворен за посетители между 19 и 23 януари. По същото време се провежда туристическо изложение в Мадрид.

От Corona са избрали хора, които да отседнат в петте двойни стаи в хотела за една нощ. Гостите няма да могат да се насладят на удобствата на луксозен хотел, но пък ще имат преживяване с голямо екологично значение.

„Хотелът показва щетите, които нанасяме на морето и на брега”, казва Ха Шулт. И добавя: „Това е отражение на онова, което може да се случи, ако не се грижим за планетата си. Живеем във време на боклуци и рискуваме да се превърнем в боклуци. Наистина ли искаме такъв свят?”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here