Френска ли е френската любов

0
1447

Като се каже французойка, обикновено си представям нещо такова (в случая – Летисия Каста):

Реклама

Летисия Каста

Сексуалната освободеност е нещо, с което французите се свързват от векове и то до такава степен, че оралният секс е взел от тях едно от имената си. Тъй като оралната любов се е възприемала (а и днес се възприема от някои) за нещо твърде освободено, неприлично и т.н., веднага сме й лепнали етикета „френска”. А всъщност хората са правели орален секс много преди да се появи първият французин.

Един от най-старите източници за този вид практики е „Кама Сутра”. Отношението към оралния секс там е доста неясно. От една страна се казва, че той е присъщ на мъже с хомосексуални наклонности, които заместват с уста женските гениталии, и на нечисти и непочтени жени, които се отритнати като сексуални партньори заради това, че правят орален секс. От друга страна в „Кама Сутра” се казва, че оралният секс може да е уместен в някои случаи, за които обаче не се казват подробности.

И в Индия, и на други места в древността на оралния секс често се гледа като на унизителен акт за този, които го прави. Обикновено ако жена прави орална любов на мъж, тя е или коленичила или в друго подчинено положение и оттам е идеята за унижението. Друг предразсъдък е, че не е редно устата, която се смята за чиста, да се докосва до гениталиите, които се смятат за мръсни.

Така смятали древните римляни…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here