Ferrari World

0
475

Ferrari World

Реклама

Най-големият закрит увеселителен парк в света отвори врати в Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства. Това е и първият парк с тема „Ферари”.

Паркът заема площ от 86 000 кв.м. и е покрит с огромен червен покрив, на който е изобразена емблемата на Ferrari. Това несъмнено е най-голямото по размер изображение на легендарния изправен на задните си крака кон.

Мениджърът на парка Клаус Фриман казва, че паркът може да побере 10 000 души по едно и също време. Той разказва още, че преди три години на мястото на парка не е имало нищо освен пясък.

Ferrari World предлага на посетителите 20 атракции, включително Formula Rossa – симулация на шофиране на автомобил във Формула 1. Със своите 240 км/ч това вероятно е най-бързото „влакче” в увеселителен парк в света.

Паркът се намира на остров Яс в Абу Даби и е част от мащабен план за развитие на острова. Проектът за развитие е на стойност милиарди долари. Част от него са плановете на емирството да отвори клонове на Лувъра и на музея „Гугенхайм” на друг близък остров. Тези проекти са част от стратегията на Абу Даби да модернизира и разнообрази икономиката си, която за момента е съсредоточена основно около петрола.

{morfeo 460}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here