Бирата на президента Обама

0
236

Бирата на президента Обама

Реклама

До миналата година никой не е варил бира в Белия дом. Джордж Вашингтон е варил бира и е дестилирал уиски в дома си във Вирджиния, а Томас Джеферсън е правил вино, но, поне доколкото казва историята, в самата резиденция на американските президенти не се е произвеждал алкохол до 2011 г.

Тогава президентът Барак Обама решава да си прави домашна бира и със собствени средства си купува пивоварски приспособления. Готвачите на Белия дом започват да експериментират с рецепти, получени от местни пивовари. Получават съвети и от няколко човека, които работят в Белия дом и които си варят бира вкъщи. Така, малко по малко, рецептите се усъвършенства.

И се получават добре. Поне така твърдят Обама и готвачите му.

Готвачите казват, че са били изненадани от добрия резултат, като се има предвид, че никой от тях не е варил бира преди това.

Портър и два вида ейл

Първоначално в Белия дом се произвеждат два вида бира – White House Honey Porter (портърът е тъмна бира) и White House Honey Brown Ale (тъмен ейл). По-късно готвачите разработват и White House Honey Blonde (светъл ейл).

Мед

И трите бири се правят с мед, който се вади от първия в историята кошер в Белия дом. Това според готвачите прави бирата уникална. Медът й придава аромат, без обаче да я прави сладка.

Тайната рецепта

Доскоро рецептите за бирата на президента Обама се пазеха в тайна. Интересът към нея обаче стана толкова голям, че на онлайн платформата за петиции на Белия дом се появи петиция за публикуването на тайните рецепти.

Така на сайта на Белия дом се появиха две рецепти – за портър и за ейл.

За White House Honey Porter се използват пет вида малц (включително шоколадов), а за White House Honey Ale – четири вида.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here