Краят на Америка: 80 сценария – втора част

0
328

Краят на Америка в 80 сценария – първа част
Краят на Америка в 80 сценария – трета част
Краят на Америка: 80 сценария – четвърта част

Реклама

Още 20 сценария за края на САЩ, някои от които предполагат и край на света.

Краят на Америка: 80 сценария – втора част21. Едра шарка

Зъл учен от тайна руска подземна лаборатория пуска вируса по света и терористите го използват, за да дестабилизират Америка.

22. Свински грип

Пандемията става все по-сериозна и удря американското общество много по-лошо от пандемията от 1918 г. Смъртността не е най-лошото в този сценарий. Експертът по пандемии д-р Майкъл Т. Остерхолм смята, че по-лоша е кризата в снабдяването, която ще последва, когато държавите си затворят границите, за да се предпазят от разпространение на вируса. Вносът и износът на храни, енергия и животоспасяващи лекарства ще бъдат преустановени.

23. Мутирал ХИВ вирус

Вирусът мутира и започва да се разпространява по въздушен път. Разпространението става все по-бързо и дори най-богатите държави не могат да се справят с него.

24. Изкуствено създаден вирус

Сценарият е на Алан Вайсман (в The World Without Us): „терорист с биохимично образование и психически проблеми създава вирус, който мутира по-бързо, отколкото ние развиваме резистентност спрямо него. Може да е например чрез модифициране на вируса на тежкия остър респираторен синдром. Мутиралият вирус може да се разпространява както по полов път, така и чрез въздуха.“

25. Антракс

Терористите пръскат с антракс над няколко метрополиса, което води до масова паника.

26. Тропическа болест

Глобалното затопляне води до разпространение на север на тропически насекоми, разнасящи зарази. Америка отслабва и няма достатъчно средства, за да се справя с огнищата на малария и други тропически болести.

27. Резистентност към антибиотици

В резултат от високите продажби на антибактериален сапун се развиват супербактерии, които не реагират на познатите ни антибиотици.

28. Краят на света…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here