Краят на Америка в 80 сценария – първа част

0
389

Каменната ера

Реклама

Мненията как точно би свършил светът са много и разнообразни. Също толкова много са и сценариите за краха на Съединените американски щати. Списание Slate е събрало 144 потенциални причини за изчезването на САЩ, от които ние си харесахме 80:

1. Детонация на ядрено оръжие

Тя изпраща Америка обратно в Каменната ера, но там далеч не е толкова забавно, колкото в „Семейство Флинтстоун“.

2. Чуждестранна инвазия

Сценарият от филма Red Dawn. Коалиция от чужди държави напада САЩ. Атакуват ключови военни и комуникационни обекти и американското правителство няма възможност да отговори.

3. Русия натиска копчето (без да иска)

Носителят на Нобелова награда за физика Стивън Вайнберг казва, че Русия има огромен ядрен арсенал и САЩ могат да се страхуват от атака по невнимание. Той казва, че през 1995 г. руснаците помислили, че са нападнати от летателен апарат, който всъщност бил изпратен да наблюдава Северното сияние. При подобна грешка, казва Вайнберг, Русия може да посегне към ядреното куфарче.

4. Отново ядрени оръжия, в лоши ръце

Талибаните се добират до атомно оръжие от дестабилизирания Пакистан. Или пък Ал-Кайда се снабдява с ядрени бойни единици от разпадащата се Русия. Тези недържавни актьори започват атака срещу Америка, която е по-голяма от тази на 11 септември.

5. Изоставени щати

След няколко атаки срещу Америка Вашингтон признава, че не може повече да защитава огромната територия на САЩ. Държавата се свива до едно малко ядро, което се пази по-лесно, оставяйки другите щати на произвола.

6. Атаки от Космоса…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here