Шантави закони – 2

0
307


Както вече
се убедихме, в американските закони има повече хумор, отколкото в хумористичните им предавания, където за висша смешка се смята сметанова торта, размазана върху нечие лице. Затова още веднъж ще се посмеем със странностите, които са се родили в страната на неограничените възможности.

В Джорджия
е забранено да се псува пред мъртвец, който се намира в погребалното бюро или в моргата. Тази забрана породи у нас два въпроса. Първо, ако освен теб и мъртвеца в погребалното бюро няма никой друг и ти псуваш, дали мъртвият в знак на гражданска позиция ще възкръсне, за да издаде престъплението ти? Ако да, то псуването ти не е ли един благороден акт? Но стига толкова, че ни побиха тръпки.  

На гръбПак
в Джорджия е забранено един човек да се намира на гърба на друг. Явно там са си научили урока от „Болен здрав носи” и са решили да премахнат самозваните болни.  

Отново там
е забранено да се плюе от кола или автобус, но не и от камион. Това доста ни учуди. Уж в Америка имало демокрация, а пък едни може да плюят, а други – не! Е, поне е ясно откъде могат да те наплюят и откъде – не. Можеш да ходиш с чадър и когато се зададе камион, да го разтвориш… 

В Илинойс
са още по-забавни. Там са забранили да ядеш в къща, която гори. Сигурно любителите на печеното са много нещастни – в крайна сметка пожарът е добър вариант да метнат прасето на шиш и да го препекат, докато дойде пожарната. Но няма как – законът трябва да се спазва. 

Кисела краставичкаВ Кънектикът
са решили самозваните кисели краставички да си получат заслуженото. Заради съмнения в истинността им, тамошните юристи са решили да въведат законово изискване: за да се признае един зеленчук за кисела краставичка, той трябва да подскача. В първия момент това ни озадачи, но после си представихме съвсем ясно картинката: вадим краставичките от буркана, хвърляме ги по земята и само тези, които подскачат, ги връщаме обратно. Ето това вече са истински кисели краставички!

Реклама

Пак там са решили…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here