Шантави закони – 1

0
354


Някои
от тези странни закони са се появили преди много години и никой не помни как и защо. Факт е обаче, че никой не се е сетил и да ги отмени. Сега отиваме в Америка – там имат богата колекция от забавни закони.  

Реклама

Фалшиви мустациВ Алабама е незаконно да си с фалшиви мустаци в църква, ако това предизвиква смях у околните. Ако не се засмеят, значи не си забавен, но не се шашкай – все пак няма да те съдят. Пак там посипването на железопътни релси със сол се наказва… Със смърт. Зловещо, а? 

В Илинойс могат да те обвинят в углавно престъпление, наказуемо с до три години затвор в щатски затвор, ако подслушваш собствения си разговор… Дълго се чудехме как е възможно това, освен чрез записващо устройство или като наведеш колкото е възможно повече ухото си към устата си и слушаш съсредоточено…  

В Калифорния е престъпление, макар и дребно, да стреляш по дивеч от движещо се превозно средство, освен ако мишената е кит… Значи, ако ти се случи да се возиш в кола в Лос Анжелис и видиш през прозореца някой кит, който спокойно си ходи по улиците, можеш да стреляш по него, само че тогава по всяка вероятност ще те съдят по други закони, а от „Грийнпийс” ще те линчуват, преди полицията да успее да дойде. В Тенеси също има такава забрана.  

ЛъвВ Мериленд ще нарушиш закона, ако заведеш лъв на кино. Чудим се дали някой действително е правил нещо такова, за да се наложи такъв закон. Чудим се и дали лъвът е бил послушен и културен зрител или е пречел на хората от задните редове да гледат, извисявайки гривата си пред тях. Всъщност, като се замислим, „хората” е силно казано, защото едва ли някой е останал в киното, след като лъвът е влязъл…

В Охайо се грижат за морала и благоденствието на всички, даже и на рибите. Там е незаконно да напиеш риба с алкохол… Чудим се дали има подобен закон срещу напиването на хора…?

Пак там е незаконно да хващаш мишки, ако нямаш разрешително за лов. Така, де! Не само рибите имат права, мишките също! 

Отново там са помислили и за здравето на змиите…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here