Сексът в законите–1

0
620

Помпей, танцьорка

Реклама

В различни времена и по различни части на света са се появявали различни странни закони, свързани със сексуалното поведение. Някой ни карат да се смеем, други – да гледаме недоумяващо, а трети – да потръпваме от ужас и да се радваме, че живеем в по-цивилизовани времена…

Преди много години в Тибет законът изисквал всички жени да се предлагат като проститутки преди сватбата си. Идеята била да натрупат опит в леглото.

През 1-2 в. сл. Хр. тевтонците (германско племе) не се радвали на проституцията като тибетците и наказвали проститутките, като ги задушавали… в изпражнения.

В Помпей имало специален закон, според който проститутките трябвало да боядисват косите си или сини, или червени, или жълти. Иначе нямали право да работят.

През 18 век проститутките във Франция не били наказвани за проституция, ако се съгласели да се присъединят към оперна трупа. Това се казва свобода, любов и песни!

През 7 век китайската императрица (единствената управляваща императрица в историята на Китай) У Зетиан измислила специален закон за оралния секс. Според нея, когато жена прави орална любов на мъж, това доказва мъжкото превъзходство над жената. У Зетиан решила по този повод да възстанови справедливостта и карала всеки сановник, който я посещавал, да коленичи пред нея, тя разтваряла дрехата си и той трябвало да целуне интимните й части. (Може би закони като този са убедили китайците, че жена-император не е много добра идея и така и нямало втора управляваща императрица в китайската история…)

Весталка

Весталките в древния Рим били жестоко наказвани, ако престъпят клетвата си. Те били единствените жени свещенослужителки в римската религиозна традиция. Задачата им била да служат на богинята Веста в продължение на 30 години, т.е. да пазят огъня в храма й да не изгасне, като през това време трябвало да останат девствени. Ако престъпят клетвата си, наказанието било да ги погребат живи. (Оставяли им вода и храна за няколко дни, но под земята те така или иначе умирали.)

През 17 век в Испания…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here