Хартия от… изпражненията на панда

0
498

Откъде идва хартията? Ами по принцип от целулоза, извличана от растенията. Да, ама не. Китайският народ, освен че е многоброен, явно е и доста практичен, защото е открил нов начин – от изпражненията на пандата!

Реклама

Така, след като домашната ти панда отиде културно до тоалетната, ти Пандаспокойно можеш да вземеш една лопатка, да събереш ценния материал и да прекараш деня в производство на хартия. Да, за да постигнеш резултат наистина ти трябва цял ден. След като си събрал прилежно материала, трябва да го свариш в разтвор на сода, да го избелиш с хлор и да го изсушиш под китайското слънце. Е, за тази цел трябва да си в Китай и да си имаш панда, но то това се подразбира.

Всъщност обаче китайците не са първите, които решават да пробват полезните свойства на животинските изпражнения – те са взели идеята от тайландците, които обаче използват слонове… Сигурно тайландците са по-учени от китайците, защото от слон може да се направи къде-къде повече хартия, отколкото от панда, и да се пише, пише…

Макар че и пандата не е за подценяване – дневната й производителност е около 50 килограма най-чист материал за хартия. Това се казва неуморен труд! Макар че все още не е ясно точно колко хартия може да се направи от… хм… ненужните за пандата вещества, идеята е това производство да се развие и да бъде екологично чисто. Не се смей на думата чисто – китайците казват, че получената от… хм… изхвърления от пандата материал хартия изобщо не е различна от другата. Напротив, даже е доста висококачествена и по нищо не й личи, че е дошла от…хм… тоалетната на пандата.

Тъй като не можем да измислим повече евфемизми за „изпражнения от панда”, смятаме да завършим дотук и да те оставим да се чудиш на постиженията на човешкия разум…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here