Нудизмът

0
579

ДвойкаЩом решихме да се поровим из темата за нудизма, изникна едно поразяващо несъответствие. От една страна е философията на нудизма, която предполага, че общуването между природата и голото човешко тяло е най-естественото нещо и в това не се влага сексуален подтекст. От друга обаче, като се разтърсихме за снимки, не ни стана ясно как точно се връзват красивите голи жени и липсата на сексуален подтекст…

Реклама

Но все пак решихме да не се отдаваме на философски размисли и да се съсредоточим върху това, за което сме тръгнали да пишем, а снимките да оставим да говорят сами за сексуалния и несексуалния смисъл на нудистката философия…

Натуризмът и нудизмът са близки по значение и се отнасят до движение, което защитава и практикува излагането на голото човешко тяло (разликата между двете е само в това, че в Европа по-често се казва „натуризъм”, а в Америка – „нудизъм”).

ПясъкИма специални плажове, курорти и т.н. за нудисти, като някои настояват да ходиш там чисто гол, други позволяват, ако искаш, да носиш дрехи, ако си нов и срамежлив.

Цялата идея е, че човешкото тяло е естествено, красиво и в него няма нищо срамно, което да бъде скривано. Нудистите казват, че тъй като всички сме родени голи, няма нищо лошо в това да се разхождаме такива, поне отвреме навреме.

Натуристите много държат да казват, че тяхната философия няма общо с воайорството и ексхибиционизма – неща, които се свързват със сексуалния подтекст, с който започнахме.

МонокиниПричините, които карат хората да станат нудисти, могат да са най-различни. Някои казват, че го правят от съображения за здравословен живот – слънчевата светлина снабдява организма с витамин D, въпреки че напоследък опасностите от слънчевите лъчи и връзката с рака на кожата карат нудистите да добавят към голата си философия и слънцезащитни лосиони. Други казват, че, когато всички се разхождат голи, това заличава социалните различия между хората, прави ги равни и ги кара да се чувстват като част от човешката общност.

През годините…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here