Най силният мъж на света

0
430

Кой би победил в битка между Ахил и Херкулес?

Реклама

Херкулес - СтатуяНа кого му пука? Ако едно време те двамата са били еталон за сила, то е защото хората не са познавали Мариуш Пудзановски, Магнус вер Магнусон и Фил Пфистър.
Това са някои от шампионите, които носят титлата „Най-силен мъж на света”.
Състезанието, чиято цел е да определи най-силния мъж на света, започва да се провежда през 1977 г. и оттогава всяка година излъчва по един шампион с изключение на 1987 г., когато не се провежда заради проблеми с осигуряването на спонсорите. Провежда се в началото на септември, а задачите, пред които се изправят участниците, всяка година са различни с цел да се избегне фаворизирането на точно определени участници и умения.
Някои от най-често срещаните задачи в състезанието са:

  1. Пътеката на фермера: Участниците носят тежки предмети с тегло между 125 и 170 килограма във всяка ръка. Целта е да е се измине определено разстояние за минимално време.
  2. Теглене на камион: Целта е да се изтегли с ръце някакво возило на разстояние сто фута за най-кратко време.
  3. Хвърляне на пън: Петметрово дърво се изхвърля на възможно най-голямо разстояние или височина.
  4. Дърпане на въже – по един участник от всяка страна на въжето. Загубилият отпада от състезанието.
  5. Хвърляне на буре: Участниците хвърлят десет 23-килограмови бирени бурета над 13 футова стена за най-кратко време.
  6. Носене на кола: Участниците застават по средата на кола без покрив и дъно, като целта им е да я пренесат на максимално разстояние; или на 25 метра за най-кратко време.
  7. Херкулесово задържане: Участниците застават между две балансирани колони, които биха паднали, ако никой не ди придържа. Състезателите трябва да ги задържат изправени възможно най-дълго време.
  8. Носене и влачене: две тежести от по 129 кг трябва да се пренесат на определено разстояние, а на връщане трябва да се довлече котва.

 

{gallery}/skuka/interesting/strongman/page01{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here