Електронната музика

0
573

pult Електронната музика е твърде разнообразна и човек трудно се ориентира в многото подразделения на различните жанрове, дори да е запален по тази култура. Едно от основните заблуждения идва от названието ,,техно“. Повечето хора смятат, че това е обединяващото звено, към което се числят всички останали стилове, свързани с тази музика, но истината е друга.

Реклама

В действителност трябва да си доста запознат с електронната музика, за да осмислиш и запомниш всички стилове. Но ето няколко неща, които един прохождащ в тази музикална област меломан е добре да знае.

Електронната музика включва различни по темпо, звучене и идея стилове.
Делят се – подобно на метъла – на по-леки и по-тежки жанрове. А ето ги и подредени от най-лесно поносимите към невъзможните за слушане.

set Хаус – най-популярният от всички стилове. Най-подходящ за готино парти, на което сте поканили не само запалени рейвъри. Това е най-семплият и най-стар стил в електронната музика. Често тук преобладават ремикси на стари денс парчета – перфектно допълнение към всяка колекция с музика в дискотеките и нощните клубове. Тук са фънкът, трайбълът и мн.др.

Транс – най-емоционалният жанр в елекронната култура. Истински качественият транс може да те накара да се смееш, да плачеш, да крещиш или просто да се усмихваш, носейки се по вълните на блаженството. Той обаче е по-специфичен и не са много тези, които притежават сетивността да му се насладят истински. За жалост напоследък се появява доста комерсиална и несъотвестваща на действителността транс музика, която е странна смесица от хаус и традиционен транс, което се понася трудно от почитателите и на двата отделни жанра. Тук са псайкъделика, гоата и мн.др.

Техно – най-грешната представа за стил музика. В действителност това е депресиращ, типичен за западналите работнически класи жанр или музикален израз на индустриалните автоматични заводи в Детройт в края на 80-те. Терминът навлиза в музикалните среди през 1990 година с книгата на Алвин Тофлър ,,Третата вълна“ и става модна дума, отнасяща се до всичко, свързано с електронната култура и до днес. Музиката е тежко, натоварено с много история звучене, неспособно да се прероди чрез новаторските техники на диджеите през последните години. Малко са феновете на електронната музика, които остават почитатели само на техното, заради нагнетяването и неудволетвореността в този жанр. Тук са рейвът, техно минималът и мн.др.

Брейкбийт…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here