Технологии на гол линията: ФИФА размисли

0
1358

Голът на Франк Лампард

Реклама

Президентът на ФИФА Сеп Блатер се извини на футболните асоциации на Англия и Мексико за съдийските грешки в последните мачове на двата отбора, при които те отпаднаха от световното първенство. Същевременно Сеп Блатер изказа напълно ново и противопположно на старото си мнение за използването на технологии по гол линията.

Блатер каза, че ФИФА „естествено ще започне обсъждането на технологиите” и че това ще стане още на следващата среща на асоциацията в Уелс малко след края на световното по футбол.

Въпреки че според Блатер и англичаните, и мексиканците са приели извиненията му, това едва ли е кой знае каква утеха за феновете.

На 27 юни Англия отпадна от световно 2010 след загуба от Германия, след като очевиден гол на Франк Лампард, който щеше да бъде изравнителен, не беше признат от съдиите. Малко по-късно на същия ден Карлос Тевес откри за Аржентина срещу Мексико с гол, който още на повторенията се видя, че е от очевидна засада.

Въпреки че изглежда омекнал по въпроса за въвеждането на технологични методи за отчитане по гол линията обаче, Блатер е непреклонен на друга тема – широкото въвеждане на видео технологии във футбола, за което отдавна се настоява.

„Футболът е игра, която не спира. В момента, в който се появи дискусия дали топката е аут или не или дали дадена ситуация е била голова, даваме ли възможност на отборите да искат повторения и да оспорват съдийски решения, както е в тениса?” Блатер каза още, че за ситуации като тази при засадата на Тевес няма нужда от технологии и че ФИФА ще започне нова програма за подобряване на стандартите в съдийството на най-високо ниво още в края на тази година. И добави, че не може да даде повече подробности, но че нещо трябва да се промени.

Засадата на Карлос Тевес

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here