Октоподът Пол предсказа победа за Испания

0
15037

Октоподът Пол

Реклама

Прогнозата му стресна Германия – според Пол Испания ще спечели полуфинала тази вечер.

Ако не знаеш кой е Пол, значи не си запознат с оракула на немския футболен отбор.

Да започнем с това, че Пол е октопод. И че германците не са традиционно известни като суеверни хора. Въпреки това обаче Пол си е спечелил репутацията на медиум още от европейското първенство през 2008 г. А от началото на световното досега той е успял да предскаже победителите във всички мачове, които Германия е играла до момента. Пол предсказа дори и загубата на германците от Сърбия.

Октоподът се превърна в знаменитост, предсказвайки с помощта на кутии с храна. Дават му две кутии, на едната от които е сложено националното знаме на Германия, а на другата – знамето на отбора, срещу който ще играят немците. Пол избира една от кутиите, отваря я и започва да яде от нея. Така той избира своя фаворит за мача.

Вчера две национални телевизии в Германия прекъснаха предаванията си, за да проследят на живо избора на Пол. И всички бяха шокирани и ужасени от това, че пипалата на оракула се протегнаха към кутията с испанското знаме. Всъщност Пол първо посегна към германската кутия, но после реши да отвори другата и да започне да яде от нея.

„Това не е добра поличба”, писа вестник „Билд”. Но пък говорителят на центъра „Sea Life” в Оберхаузен, където живее Пол, казва, че не само хората, но и животните могат да грешат.

А Пол вече е грешил веднъж – той предсказваше мачовете на Евро 2008 и прогнозата за един от тях му се изплъзна. Това беше финалът, отново между Германия и Испания. Октоподът избра Германия за победител, но испанците успяха да спечелят мача и европейската купа. Но пък това е единствената грешка на Пол до момента.

Някои дори казват, че оракулът влияе на немските футболисти, правейки ги суеверни. Междувременно треньорът на Бундестима Йоаким Льов призна, че няма да си пере любимия син пуловер, докато отборът му продължава да печели. Льов обясни, че се е поддал на натиска на помощниците си в треньорския щаб и на играчите да продължи да носи пуловера, който се превърна в негова запазена марка. Всеки път, когато Йоги Льов е бил с този пуловер, Германия е отбелязвала четири гола, затова отборът не дава на треньора дори да си го пере.

https://www.youtube.com/watch?v=0keyYL8cZPs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here