Стадион „Грийн пойнт”

0
15442

Стадион „Грийн пойнт”

Реклама

Стадионът „Грийн пойнт” (Green Point Stadium) в Кейптаун е един от най-артистично изглеждащите стадиони в Южна Африка. Построен специално за световното първенство, след него той ще бъде използван не само за футболни мачове, но и за концерти и други големи събития.

Океан и планини – и двете могат да се видят около стадиона, което прави мястото много интересно не само за футбол, но и като туристическа атракция.

Стадионът събира 64 100 зрители. Той е построен специално за световното първенство на мястото на друг, по-стар стадион. Всъщност името на стария стадион е „Грийн пойнт”, новият се казва „Стадионът на Кейптаун” (The Cape Town Stadium), но още по време на строителството започват да го наричат „Грийн пойнт” и това име му остава и в медийните репортажи за световното.

Отвън стадионът има специално покритие, което намалява шума, за да не пречи на хората извън стадиона. Полупрозрачната облицовка също така позволява цветът на стените да изглежда различен в зависимост от слънчевата светлина. Когато се включи специалното вътрешно осветление, най-външното покритие става прозрачно.

По време на световното първенство стадионът беше арена на пет мача от групите, един осминафинал и един четвъртфинал. Тази вечер „Грийн пойнт“ ще бъде използван за последен път в рамките на Световно 2010 – на него ще се състои полуфиналният мач между Уругвай и Холандия (виж очакванията и статистиките за двубоя). И двата отбора са изиграли по един мач на този стадион в груповата фаза.

{morfeo 381}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here