Германия срещу Испания: очакванията

0
15039

Германия срещу Испания

Реклама

Полуфиналът тази вечер повтаря финала на последното европейско първенство. Тогава финалистите Германия и Испания трябваше да определят кой ще е новият европейски шампион. След гола на Фернандо Торес в 33-ата минута на стадиона „Ернст Хапел” във Виена германците не успяха да отвърнат на удара и с резултат 1:0 Испания стана шампион на Европа.

Льов: сега сме по-силни

Малко преди втория полуфинал на световното в Южна Африка, който ще започне след няколко часа, германският селекционер Йоаким Льов предупреди Испания, че днес отборът е много по-силен от преди две години.

„След като загубихме финала през 2008 ., бяхме много разочаровани, но трябва да признаем, че Испания очевидно беше най-добрият отбор в онзи турнир, затова те заслужаваха да спечелят европейското,” каза Льов. Но продължава така: „Две години по-късно ние сме направили доста промени, а Испания – не толкова много. В този турнир по отношение на начина ни на игра очевидно сме извървели път напред от 2008 г.”

Дел Боске е съгласен, но смята, че и испанците са по-добри

Испанският селекционер е съгласен с Йоги Льов и с очевидния факт, че немският отбор е подмладен и по-добър, отколкото преди две години, при това без да губи традиционните качества на немския футбол.

Висенте дел Боске обаче смята още, че Испания също има по-добър отбор, отколкото на предишното европейско първенство, въпреки че разчита на същото ядро от играчи. Дел Боске пое отбора от Луис Арагонес непосредствено след Евро 2008 и днес признава, че е следвал стъпките на предшественика си. Същевременно обаче е включил и нови играчи, защото „във футбола не можеш да стоиш на едно място”.

Балак: дойде времето на Германия

Контузеният капитан на Германия Михаел Балак смята, че победата над Испания ще е трудна, но въпреки това според него е дошло времето Германия да спечели четвърта световна титла. Въпреки че и той е съгласен с Льов, че Испания е трябвало да бъде европейски шампион преди две години, сега според Балак Германия е натрупала увереност след победите над Англия и Аржентина с по четири вкарани гола. „Мисля, че това е нашият момент,” казва Балак.

„Ние играем най-добрия футбол на турнира, точно както Испания преди две години”, добавя Балак.

Иниеста: ще бъде открит мач

Испанските опоненти до момента в Южна Африка изглеждаха решени да спрат отбора да играе, но Андрес Иниеста смята, че ако се съди по онова, което се е видяло до момента на първенството, мачът довечера ще бъде отворен. „И двата отбора ще атакуват. Важното за нас ще е да играем собствената си игра, да притежаваме топката и да се опитваме да я докарваме до опасни позиции”.

Какво да очакваме от мача довечера?

Прогнозата на Висенте дел Боске звучи обещаващо: „Ще бъде една интересна среща между два силни отбора.”

Преди финала /2008/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here