Футболна мода в Южна Африка 2010

0
1332

Футболна мода в Южна Африка 2010

Реклама

Когато са на терена, играчите нямат много възможности да покажат нещо интересно във външния си вид. Затова най-често те експериментират с прическите си. Дали за да привлекат внимание, да направят впечатление на футболните фенки или просто за да демонстрират особен вкус, футболистите са показвали какви ли не (не)сполучливи резултати от посещенията си при фризьора.

Кристиано РоналдоФернандо ТоресЮжна Африка 2010: първенството на офис служителите

Според британския фризьор Марк Уули, цитиран от „Ройтерс”, напоследък прическите на футболистите са станали по-консервативни и сериозни. Примерите включват португалския футболист Кристиано Роналдо (вляво), за когото напоследък е модерно да се говори като за стилен пример, и испанския играч Фернандо Торес (вдясно), който наскоро се раздели с дългата си коса. Очевидно имиджът на офисния служител с къса коса и без брада и мустаци е модерен на футболния терен.

И все пак не всички са съгласни да се разделят с буйната коса

Примерите няма как да не започнат с Диего Марадона.

Казват, че прошарената му брада е символ на една по-спокойна и зряла атмосфера в аржентинския отбор, макар че това едва ли е съвсем така, ако съдим по темпераментното поведение на Марадона край страничната линия.

Диего МарадонаОще от времето, когато играеше за Аржентина, Диего Марадона е известен с обемната си прическа. Заради нея през 80-те е наречен El Pelusa (Бухналият). Зад днешната му брада обаче стои практическо съображение – през март едно от кучетата му го ухапа по лицето и оттогава аржентинският треньор не може да се бръсне.

Диего ФорланОсвен треньора Марадона, в Южна Африка има и футболисти, които предпочитат по-буйните коси – например уругвайският играч Диего Форлан. По традиция тази прическа се носи с лента за коса, защото иначе футболистите ще виждат по-скоро собствената си буйна грива, отколкото останалите играчи на терена или топката Jabulani.

За косите, суеверията и изрусяването…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here