За и против метросексуалните мъже

Падат ли си жените по метросексуални мъже? Как ще имаме по-голям успех сред дамите – като си делим с тях лака за нокти и маската за коса или като издаваме пещерни звуци и се гордеем с окосмяването си?

Реклама

Решихме да разберем каква е женската гледна точка по този въпрос. И кого друг да попитаме, ако не две от нашите авторки? Както можехме да очакваме, оказа се, че мненията им са доста различни, което направи този сблъсък възможен:

За и против метросексуалните мъже

За Против

1. Метросексуалността е една от малкото възможности на съвременния мъж да изглежда самоуверен и да поддържа самочувствието си на харесван и успял индивид. Това от своя страна означава, че мъжът ще бъде с добри маниери, ведър, усмихнат и некомплексиран, което пък увеличава шансовете му да покорява женски сърца.

2. Метромен – това е мъж, силно загрижен за добрия си външен вид, поради което той влага солидни средства и достатъчно време, за да го поддържа. Какво по-хубаво от това – този мъж отлично разбира потребността на жената да ходи всяка седмица на маникюр и фризьор и да си купува модни списания.

3. Метросексуалният тип е противоположност на добре познатия ни мачо. Коя жена би предпочела вулгарния език и нескопосани маниери на едни мачо пред галантността и изискаността на един метромен, придружена с привлекателен външен вид?

4. Mетросексуалните мъже се свързват с висок професионален статус и елегантен стил на обичане. Това са все неща, които се харесват на жените.

5. Ето и още един солиден бонус: повечето представители на типа „метросексуален мъж” са привърженици на марки като BMW, Burberry и Rolex. А тези думички звучат много добре.

6. И за да не сме голословни, ето и най-известните представители на метросексуалното направление – Дейвид Бекъм, който е сочен за метросексуална икона, Джордж Клуни, Роби Уилямс, Арнолд Шварценегер. Иначе казано, всички привлекателни мъже, по които жените се захласват, знаят какво означават неща като маска за лице, овлажняващ крем и обезкосмяване.

1. Нали знаеш какво нервно чувство изпитваш, когато жена кара колата ти? Е, подобно е и чувството, когато мъжете навлизат в запазените женски територии: грим, маникюр, ходене на козметик.

2. Прекалено поддържаният мъж е малко потискащ. В един момент може да се окаже, че кожата му е по-гладка от тази на гаджето му, а прическата му е по-добре фиксирана. На нас, жените, ни е достатъчно да се състезаваме помежду си, за да понесем тази допълнителна конкуренция.

3. Красотата струва пари. В момента, в който метросексуалният мъж започне да си дава заплатата за козметични процедури, какво остава за подарък на приятелката му за Коледа? Нищо, освен една целувка от перфектно поддържаните му устни.

4. Някакси не е редно, когато излезеш с някой мъж и чуеш „Какви прекрасни нокти”, да отговориш „Да, благодаря” и да ти кажат: „Не, имах предвид тези на приятеля ти”.

5. Мъжествеността все още е на мода, а да си избираш очна линия не е много мъжествено. Колкото и да се еманципират жените, те все още предпочитат силните мъже, които могат да сменят крушката, без да се страхуват, че ще си счупят нокътя.

6. Поддържането на перфектен метро вид изисква време. Което означава, че за пръв път в историята на нас, жените, може да ни се наложи да чакаме на вратата, напълно облечени и готови, и да слушаме: „Ей сега идвам, скъпа, само да си напудря носа!” А ако жените загубят ексклузивното си право да закъсняват, светът просто вече няма да е същият.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here