Свети Валентин срещу Трифон Зарезан

0
15157

Големият Сблъсък:

Реклама

Свети Валентин срещу Трифон Зарезан

Свети Валентин Трифон Зарезан

1. Свети Валентин е повод да  поискаш подарък от приятелката си – няма как, когато проверих последно, светът все още беше материален.

2. Ако празнуваш Трифон Зарезан, имаш бутилка вино. Ако празнуваш Свети Валентин, имаш бутилка вино (защото то си е част от любовта), плюс жена в леглото.

3. Трифон Зарезан изключва Свети Валентин – когато се отрежеш като свиня, обикновено не ти остават сили за любов (не говоря за платоническа). Факт.

4. Следователно, ако избереш Свети Валентин и добавиш малко вино за вкус, имаш най-доброто и от двата празника!

5. Няма друг празник, за който да си толкова улеснен в избора на подарък – магазините са пълни с предложения и промоции.

6. Ако нямаш смелост да се обясниш на някоя девойка, Свети Валентин ти дава идеалния повод. Представи си да й се обадиш и да й кажеш: „Абе, днес е Трифон Зарезан, затова реших да ти кажа, че си много сладка!” Не върви, нали?

7. Можеш да покажеш колко много обичаш момичето си, без да се страхуваш, че ще изглеждаш прекалено лигав – все пак всеки е лигав на Свети Валентин, следователно просто ще се слееш с общото настроение и никой няма да разбере за скритата ти романтична страна. Така ще запазиш образа си на истински корав мъж.

1. Една бутилка вино – между 5 и 50 лв. Едно мощно напиване с приятели – 100 лева. Да те занесат на ръце до вкъщи след Трифон Зарезан – безценно.

2. Свети Валентин е за загубеняци, които не носят на пиене, обичат да купуват цветя и вярват в херувимчета с наднормено тегло.

3. Трифон Зарезан е стар български обичай. Денят на влюбените е изгъзица, която цели да ни бръкне по-дълбоко в джобовете.

4. Най-популярните подаръци за Свети Валентин са рози и шоколади в червена лъскава опаковка с форма на сърце. ЪЪЪГХ! Толкова лигаво, че чак ще повърна. (Нещо, което между другото можеш да направиш и празнувайки Трифон Зарезан!)

5. На Свети Валентин празнувате любовта си един към друг. Що? Другите дни не се ли обичате? Или поне не чак толкова много…

6. „Рано сутринта стопанката омесва хляб — пресен или квасник. Освен това сготвя и кокошка, която по традиция се пълни с ориз или булгур. Кокошката се вари цяла, а след това се припича на саджак. В нова вълнена торба се слага питата, кокошката и бъклица с вино.” Всички тези блага те очакват, ако решиш да празнуваш Трифон Зарезан. Ако избереш Свети Валентин, горко ти. Ще се наложи да пишеш валентинка, да купуваш цветя, а, не дай Боже, и да приготвяш (ТИ!) романтична вечеря за двама, докато „стопанката” си лакира ноктите в очакване да й подариш бельо на сърчица.

7. И, в крайна сметка, какъв е тоя Свети Валентин и какво общо има той с това, че един ден си си загубил ума, като си видял хубавия задник на приятелката си?!?

 

Вие какво мислите? Свети Валентин или Трифон Зарезан?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here