Отровата на паяк предизвиква ерекция

0
570

Бразилски скитащ паяк

Реклама

Този хубавец е бразилски скитащ паяк. И е доста отровен. Отровата му обаче има любопитен страничен ефект – предизвиква четиричасова ерекция, при това само след едно ухапване.

Паякът живее в Южна и Централна Америка. Учени от медицинския колеж в Джорджия са го изследвали и са установили, че отровата му съдържа токсини, като всеки от тях е с различна активност. Поради това след ухапване човек има различни симптоми и един от тях е приапизъм – постоянна, често болезнена ерекция. Други странични ефекти са загуба на мускулен контрол, болка, затруднено дишане. Изходът може да е фатален, ако не се приеме противоотрова.

Въпреки това обаче учените са се заели да извлекат от отровата лекарство срещу импотентност. Само че преди това трябва да открият как да премахнат страничните ефекти. Доктор Кения Нунес от колежа в Джорджия казва, че учените са успели да изолират токсина, отговорен за ерекциите, и са експериментирали с него, за да видят как ще се отрази той на лабораторни плъхове с еректилна дисфункция. Оказало се, че плъховете получили ерекция, при това без страничните ефекти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here