Пътешественик във времето във филм на Чаплин

0
632

Пътешественик във времето във филм на Чаплин

Реклама

Когато гледаш филм от 1928 г., последното, което очакваш, е в него да се разхожда жена, която сякаш говори по мобилен телефон. (Видеото е най-долу.)

The CircusИменно това се вижда обаче в една от допълнителните сцени към филма на Чарли Чаплин „Циркът” от 1928 г.

Те са документални и показват как хората отиват на премиерата на филма в Холивуд през 1928 г. И един от тези хора е мистериозна жена, облечена в черно, която държи ръката си до бузата си и говори. Около нея няма хора, на които тя би могла да говори. На няколко крачки пред нея върви мъж, който обаче е твърде далеч, а и по нищо не личи да я слуша или да й отговаря.

Първият мобилен телефонWalkie-Talkie на Motorola – е изобретен през 40-те години. При това размерите му са били такива, че е невъзможно някой да го държи, без телефонът да се вижда. Това значи, че ако жената наистина държи телефон, той е по-скоро малък и тънък, подобно на днешните телефони.

Сцената е открита от Джордж Кларк – кино любител и фен на Чаплин, който твърди, че е показал откритието си на над 100 човека и все още никой не е успял да даде логично обяснение на видяното. Самият Кларк е изучавал сцената в продължение на една година и единственият извод, до който е достигнал, макар и шеговито, е, че жената е пътешественик във времето.

Според някои жената може би държи радио до ухото си и го слуша, което обаче не обяснява факта, че тя самата говори. Други изказват предположението, че жената има шизофрения и затова се опитва да скрие лицето си, докато си говори сама. Трета теория твърди, че жената просто не иска да бъде снимана и затова се опитва да скрие лицето си.

Като се има предвид, че самият Джордж Кларк работи за компанията Yellow Fever Productions, която прави филми, възможно обяснение е и че той просто си прави реклама. В този случай привидно необяснимата сцена е просто измама, чиято цел е да популяризира най-новия кино фестивал на Кларк.

„Циркът” на Чарли Чаплин е един от последните неми филми на режисьора. За него той получава Оскар през 1929 г.

Виж сцената:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here