Телевизорът или гаджето

0
444

Телевизор

Реклама

Всеки десети предпочита телевизора пред гаджето или съпруга/съпругата си – това показва анкета, проведена във Великобритания и поръчана от телевизионен канал за телешопинг.

Хората, които са отговорили така, са добавили още, че любимите им риалити шоута и сериали значат твърде много за тях, за да се откажат да ги гледат. По-скоро биха се отказали от половинката си.

Една трета казват, че телевизорът им прави компания, дори и само да е включен, без да гледат това, което тече в момента по телевизията. А повече от половината твърдят, че телевизията е неразделна част от живота ни и че без телевизор вкъщи биха се чувствали изгубени. 11% пък се чувстват по-сигурни, когато телевизорът е включен, и вярват, че това спира крадците.

Същевременно обаче други изследвания са показали, че телевизията има неблагоприятен ефект върху здравето – учени твърдят, че гледането на телевизия увеличава риска от сърдечни болести, инсулти и рак. Изследването, за което става дума, е проведено в Австралия сред 8800 души в продължение на шест години. Резултатите показали, че тези, които гледат телевизия повече от четири часа на ден, са с 80% по-застрашени от сърдечни и артериални болести с фатален изход.

Виж още: преди време се оказа, че много хора предпочитат и Интернет пред гаджето си.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here