Създателят на „Стар Трек” ще почива в мир в Космоса

0
448

Gene RoddenberryСлед около година и половина създателят на култовия сериал „Стар Трек” Джийн Родънбъри и съпругата му Мейджъл ще заминат на своята последна мисия в Космоса.

Реклама

Това се случва с помощта на една нова погребална услуга. От известно време компанията Celestis Inc предлага изпращане на кремирани останки в Космоса. Могат да ги изстрелят до земната орбита, извън нея, да ги пратят на Луната; също така могат само да ги разходят и да ги върнат на Земята.

Джийн Родънбъри умира през 1991 г. и през 1997 г. част от пепелта му е изпратена в космическото пространство с помощта на ракета. Ракетата влиза в земната орбита, но при връщането си в атмосферата се разпада. Затова сега останалата пепел на Родънбъри, заедно с тази на жена му, която почина миналата година, ще бъдат изпратени в далечния Космос, без връщане в земна орбита. Такова е било желанието на Мейджъл, която е имала роли в почти всеки „Стар Трек” – и телевизионните, и кино версиите.

Феновете на сериала могат да пращат послания до създателя на „Стар Трек” на сайта на Celestis Inc. Съобщенията ще бъдат записани на дигитален носител и изпратени в Космоса заедно с останките на Джийн Родънбъри и съпругата му.

Enterprise

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here