Шведките са навити за секс една с друга

0
524

Шведки

Реклама

Вече знаем къде ни се ходи през следващия отпуск!

Според изследване на университета в Малмьо в южна Швеция младите шведи и особено младите шведки имат все по-разкрепостени разбирания за секса и сексуалността. Проучването е направено онлайн и показва, че голяма част от младите жени са готови да експериментират с други жени.

Професорът по социология от университета в Малмьо Свен-Аксел Мансон казва, че наред с тенденцията към сексуални експерименти все повече се забелязва и отричане на етикети като „хетеросексуален”, „бисексуален” и „хомосексуален”.

В изследването участвали 855 млади хора между 18 и 24-годишна възраст.

Шведки31% от жените и 7% от мъжете казали, че най-често са привлечени от противоположния пол, но понякога – и от своя собствен. 39% от жените и 8% от мъжете казали, че имат сексуални фантазии и за двата пола.

Жените обаче били доста по-готови от мъжете да превърнат фантазиите си за своя пол в реалност – 13 % от жените и 3% от мъжете отговорили, че са правили секс както с мъже, така и с жени.

Професор Мансон обяснява, че момичетата са по-малко зависими от нормите в това отношение и че за тях не е такова табу да правят секс с представителки на своя пол. Според учения процентите на жените, които са пробвали секс с жена, били учудващо високи. Затова авторите на изследването предполагат, че младите хора (поне в Швеция) са все по-отворени за експерименти и все по-малко се съобразяват със стереотипите за сексуалната ориентация.

Швеция отдавна има репутация на държава, в която сексуалните задръжки не са на мода. Страната се приема за водеща в сексуалната революция от 60-те и 70-те. През последните години е все по-ясно изразено и либералното отношение към хората с различна сексуална ориентация, а броят на неангажирани хора е сред най-високите в света.

Шведки

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here