Шегите на Барак Обама

0
406

Барак Обама

Реклама

Да бъдеш президент на най-демократичната страна в света си е напрежение, което трябва да се отпусне. След първите си 100 дни като президент на САЩ Барак Обама разпусна с традиционната вечеря, която Белият дом дава за журналисти. На това събитие традицията повелява най-влиятелната фигура в света да се шегува със себе си, с управлението си, с политическите си опоненти, със съпругата си, а в този случай – дори и със свинския грип.

След като слушахме смешките на президента Обама, не можем да не признаем – от него би излязъл доста добър комик. Ето и най-забавните му попадения:

– Вярвам, че следващите 100 дни от управлението ми ще бъдат толкова успешни, че ще мога да ги завърша за 72 дни. И на 73-ия ще си почивам.

– По време на вторите ми 100 дни ще проектираме, построим и отворим библиотека, посветена на първите ми 100 дни.

– Трябва да призная, че не ми се идваше тази вечер. Но трябваше да дойда. Това е още един проблем, който наследих от Джордж Буш.

– С Хилъри Клинтън преодоляхме различията си и сме по-близки от всякога. Дори в момента, в който се върна от Мексико, тя дойде при мен, прегърна ме, целуна ме и ми каза, че и аз трябва да отида там. (* В Мексико има сериозна опасност от свински грип.)

Според президента бившият вицепрезидент Дик Чейни не е могъл да дойде на вечерята, защото е зает да пише книгата си „Как да застрелваш приятели и да разпитваш хората“. Причината за тази шега е всеизвестният случай, когато Чейни уцели свой приятел по време на лов, както и позицията му за „разширени техники за разпити“.

Вечерята, на която президентът на САЩ си правеше шеги с всичко и всички, се радваше на голямо внимание от страна на Холивуд – на нея присъстваха Робърт де Ниро, Джон Кюсак, Натали Портман, Бен Афлек, Стинг, Стиви Уондър, Ева Лонгория Паркър, Джордж Лукас, Стивън Спилбърг, Дженифър Гарнър, Деми Мур, Алиша Кийс и други звезди от шоубизнеса.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here