Яхтата на Саддам се продава

0
466

Ocean Breeze

Реклама

Ocean Breeze е дълга 82 метра и има екстри като басейн, писта за хеликоптер, операционна зала и таен проход, който води до подводница.

Яхтата е построена през 1981 г. в датска корабостроителница. Работниците, които са я строили, са дали клетва за мълчание относно плавателния съд. Оригиналното име на Ocean Breeze е Qadissiyet Saddam.

Въпреки луксозните условия на яхтата обаче, се смята, че Саддам Хюсеин никога не е отсядал на борда й. Вероятната причина е, че се е страхувал от политическата нестабилност, която може да причини отсъствието му от Ирак.

Ирак има съвсем малка брегова линия – едва 58 километра.

През 2008 г. беше направен първият опит за продажба на яхтата на цена $30 милиона. Продажбата обаче не се състоя. След това, през 2009 г., Ирак води юридическа битка с Йордания за собственост на яхтата. Иракчаните спечелиха, пратиха Ocean Breeze на поправки в Гърция и сега смятат да я продадат.

Въпреки че през 1981 г., когато е построена, яхтата се е смятала за голяма, сега вече е по-скоро малка в сравнение с яхтите на днешните свръхбогати хора.

{morfeo 458}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here