Ретро мобилни телефони

0
847

Motorola DynaTAC 8000XТе отново са на мода.

Реклама

Не е чудно, че ги наричат „тухли“. Един такъв телефон тежи почти един килограм и е с размери 20х8х15. Въпреки това обаче тези неудобни, огромни ретро телефони се завръщат на мода, заедно с други влияния от 80-те.

Първият такъв телефон е на Motorola, произведен през 1983 г. – Motorola DynaTAC 8000X. Скоро след появата си тези представители на първото поколение мобилни телефони стават символ на юпитата – за пример може да се вземе героят на Майкъл Дъглас в „Уолстрийт“.

Сега, вместо да отлежават по бунищата, тези телефони се радват на неочакван интерес. Първата британска версия на Motorola DynaTAC 8000X с логото на British Telecom се продава на цена от 1000 паунда.

WallstreetАко решиш да смениш смартфона с този симпатичен прадядо обаче, трябва да знаеш, че батерията му пада доста бързо. Както и че имейлите, GPS и дори sms-ите няма да са възможни. Най-забавното около завръщането на интереса към старите мобилни телефони обаче е друго – тъй като те са аналогови, а мрежите вече са цифрови, с такъв телефон даже не можеш да проведеш разговор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here