Пица на Луната

0
557

Пица на Луната

Реклама

Доколкото е известно на широката публика, на Луната няма кой знае какво освен камънаци и едно американско знаме. Това обаче не пречи на веригата пицарии Domino’s да правят планове как ще си отворят клон на Луната. С помощта на скромната инвестиция от 21 милиарда долара.

В цената на проекта са включени транспортните разходи за пренасяне на 70 тона материали за строителството на пицарията и на оборудването, необходимо за производство на пици. Всичко това ще се пренесе с помощта на 15 ракети.

Все пак Domino’s не са разточителни – смятат да използват местните ресурси за намаляване на разходите. По-точно, ще използват местните минерални залежи, за да направят необходимия им бетон.

Защо им е да правят пицария на Луната – това е следващият логичен въпрос. Според Domino’s в бъдеще на Луната ще живеят хора. В началото ще са само астронавти, които ще работят там, а по-нататък – и граждани на Луната.

Все още не се споменава дата, на която лунната пицария може да отвори.

Цялата тази история е част от космическата надпревара между Domino’s и конкурентите им Pizza Hut. През 2001 г. Pizza Hut доставиха пица на астронавтите, които работят на Международната космическа станция. Сега Domino’s се надяват да надцакат конкуренцията и трябва да признаем, че пицария на Луната ще си е едно доста убедително надцакване.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here