Октоподът Пол казва кой ще е следващият руски президент

0
445

Октоподът Пол

Реклама

Но предсказанието му се пази в тайна и ще се оповести едва в годината на следващите президентски избори в Русия – 2012.

Историята е забъркана от руския вестник „Комсомолская правда”. Репортер на изданието е отишъл в центъра Sea Life в Огберхаузен, където живее Пол, за да му постави въпроса кой ще е следващият президент на Руската федерация – Дмитрий Медведев или Владимир Путин.

Пол се прочу с точните си прогнози за резултатите от мачовете на Германия по време на световното първенство в Южна Африка. Оракулът успя да познае и че Испания ще е новият световен шампион по футбол.

За разлика от прогнозите на Пол по време на световното, които той правеше, като избираше между две кутии с храна, този път технологията е била малко по-различна. Репортерът на „Комсомолская правда” дал на октопода две листчета хартия, на които са били написани имената на Медведев и на Путин, и Пол е протегнал пипало към едно от тях.

И Медведев, който е настоящият президент, и Путин, който е министър-председател, са казвали, че смятат да се кандидатират на изборите през 2012 г. Путин беше президент от 2000 до 2008 г. и въпреки че според руската конституция той нямаше право да се кандидатира за трети пореден мандат, нищо не му пречи да участва на следващите избори. Конституцията забранява повече от два поредни мандата, но не посочва какъв е максималният брой мандати, които един политик може да изкара като президент.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here