Новини от 5 април

0
470

Отхвърлянето във Facebook боли също толкова, колкото в реалния живот

Реклама

Ако поискаш да се сприятелиш с някого във Facebook и той отхвърли или дори само игнорира предложението ти, ще се чувстваш също толкова наранен, колкото и ако някой те отхвърли в реалния живот. Това твърди проучване на Държавния университет на Пенсилвания. Онлайн отхвърлянето кара хората да се чувстват самотни и отделени от останалите. Това според учените означава, че за много хора онлайн пространството е също толкова истинско, колкото и реалността.

Louis Roederer Cristal

Бутилка шампанско за $136 000

Толкова даде милионер от Саудитска Арабия за бутилка Louis Roederer Cristal от 1990 г. в лъскавия клуб Cavalli в Дубай. Смята се, че има още само две такива бутилки. Те се предлагат в два нощни клуба съответно в Ню Йорк и Лондон. Клуб Cavalli били купили бутилката за около $93 000.

Футболистите са по-умни, отколкото смятаме

Според ново шведско изследване футболистите се представят по-добре от останалите хора на тестове на когнитивните функции. Освен това играчите от по-реномираните първенства се представят по-добре от онези, които играят в по-ниските дивизии. На базата на откритията си шведските учени предполагат, че репутацията на футболистите като не особено умни се дължи на това, че те нямат време да се образоват. Учените добавят още, че мисленето за футболния терен в три измерения и обмислянето на различни тактики може би е по-трудно, отколкото смятат повечето хора.

Предупредиха American Apparel за неподходящи реклами

Марката American Apparel беше предупредена да не използва в рекламите си снимки на жени в предизвикателни пози. Според потребителски групи това не са реклами, а порнографско съдържание.От American Apparel, които бяха публикували снимките на сайта си, отговориха, че в снимките нямало нищо неблагоприлично и че те показвали нормални жени, повечето от които даже не са модели и чиито снимки на са обработвани с Photoshop. Ето няколко от въпросните снимки (не са подходящи за разглеждане в офиса!)

{morfeo 720}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here