Северното лице съди Южния задник

0
455

Компас

Реклама

19-годишният студент от Сейнт Луис Джими Винкелман решава, че щом има компания, която се казва North Face – Северно лице, – тогава нищо не пречи да има и South Butt – Южен задник.

И основава пародийната компания South Butt. Джими твърди, че е основал марката, за да събира пари за колеж. Това се случва преди две години, преди той да стане студент.

Дотук добре, само че тъй като логото и девизът на Южния задник напомнят на тези на Северното лице – да не говорим за аналогията в имената, – Северното лице се ядосва. И обявява, че Южният задник нарушава законодателството по отношение на запазените марки. Така се започва дело, разказва Асошиейтед Прес.

Междувременно адвокатът на Южния задник съвсем правилно отбелязва, че няма никакво нарушение, тъй като „потребителите много добре знаят каква е разликата между лице и задник”.

В крайна сметка лицето и задникът се споразумяват извън съда, като точните условия на споразумението не са известни. Знае се само, че Южният задник продължава да продава продуктите си, които са дрехи и екипировка – също като тези на Северното лице.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here