Къси поли, онлайн стрес и едни ядосани фенове

0
469

Къси поли, онлайн стрес и едни ядосани фенове

Реклама

Увеселителен парк в Китай въведе намаления за жени с къси поли

Паркът Merryland в южнокитайския град Гуилин прилага необичайна лятна маркетингова стратегия за привличане на посетители – дава 50% отстъпка от цената на билета на всички жени с къси поли. По-точно, с поли, по-къси от 38 сантиметра. На входа има служителки, които мерят полите на влизащите жени.

Кампанията продължава два месеца и идеята й е да насърчи жените да покажат красотата си през лятото. Тези кампании се провеждат от 2007 г. насам и съвпадат с Фестивала на пръскането с вода, който също се случва в парка. По време на този фестивал посетителите имат възможност да се заливат един друг с вода.

Кампанията има поддръжници, но има и критици. Последните казват, че ако жените получават намаления за това, че показват телата си, то следващата стъпка е да влизат в парка безплатно, ако са напълно голи. Мениджърите на парка не са се произнесли по тази идея.

 

Фенове се ядосаха на критик на „Черният рицар: Възраждане”

Най-новият филм за Батман все още не е тръгнал по кината, но около него вече има екшън.

Във филмовия сайт Rotten Tomatoes повечето критици са добре настроени към „Черният рицар: Възраждане”, но има и няколко, които са се изказали зле за филма, чиято премиера в Ню Йорк беше преди два дни. Което е довело до редица негативни коментари и дори закани от страна на фенове на филма. Положението дотолкова е излязло извън контрол, че от сайта са спрели възможността за коментиране на критиките на „Черният рицар: Възраждане”, което е прецедент.

Най-много е ядосал феновете критикът Маршал Файн, който е сравнил екшъна във филма с този в „Трансформърс”. Един фен е изразил отношението си към него, наричайки го „неоригинален трол”, а друг е попитал: „Кой по дяволите ти даде работа като филмов критик?” Сред най-озлобените коментари са „Трябва да умреш в пожар”, както и изказване, в което фен казва, че иска да бие Файн с дебел гумен маркуч, докато той изпадне в кома. Имало и по-мирни коментари като: „Само да ти кажа, че ще си най-мразеният човек в интернет през следващите няколко седмици. Забавлявай се. Сам си го докара.”

Преди коментарите да бъдат махнати, Файн е събрал 97 коментара на своя сайт и 460 в Rotten Tomatoes.

 

Твърде много време онлайн може да доведе до здравословни проблеми

Сред тях са стрес, депресия и проблеми със съня. Това казват учени от университета в Гьотеборг, Швеция.

В продължение на една година учените са изучавали навиците на 4100 души, мъже и жени, на възраст между 20 и 24 години. Ръководителят на проекта Сара Томе казва, че има връзка между компютрите и психическото здраве. Според нея хората лесно губят представа за времето, когато са на компютъра, без значение дали работят, играят или чатят. Това води до недостиг на време и хората започват да пренебрегват други свои дейности и нужди като социален живот, сън, физическа активност.

Неудобните пози, в които някои хора седят пред компютрите, както и претоварването с информация, също са опасни фактори. Учените открили още, че онези хора, които са постоянно на разположение, когато телефонът им звъни, са по-стресирани.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here