Месо с кофеин – най-новото в менюто на военните

0
95

Месо с кофеин

Реклама

Когато са далеч от базата си, военните могат само да мечтаят за топла боб чорба. А ако въпросните военни са американци, положението е още по-зле – те дори не са опитвали боб чорба, за която да си мечтаят.

Затова пък от няколко десетилетия американските учени усъвършенстват производството на храни за бойното поле. Те трябва да са лесни за пренасяне, да засищат и да дават достатъчно енергия. Както и да не се развалят месеци наред, дори и при високи температури. Сещаш се, че повечето храни, които изпълняват тези изисквания, имат вкус на кучешки гранули.

Напоследък обаче учените разработват все по-малко неприятни на вкус неща, добавяйки и разни екстри. Най-новият пример е вид говежда пастърма с кофеин. Не можем да си представим как точно този вкус се класифицира като добър или дори не лош, но пък удобството е очевидно – това е храна, която едновременно дава протеини и енергия и те събужда. Следващото, което очакваме, е пица с вкус едновременно на пица и на бира. Макар че такава храна ще те постави пред сложния въпрос дали да я ядеш топла или ледено студена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here