Масово събличане за снимка

0
507

Масово събличане за снимка

Реклама

Спенсър Тюник е фотограф, който не обича да снима пейзажи. Предпочита масови сцени с голи хора. Правил е такива снимки на 75 места по света, включително на ледник в Швейцария и на стъпалата на операта в Сидни. Арестуван е пет пъти в Ню Йорк за нарушаване на закони, забраняващи голотата на обществени места.

Миналия уикенд Спенсър снима най-новата си инсталация с 1000 голи човека в Салфорд, Англия. Целта на начинанието е да се почете местният художник Л. С. Лоури (1887 – 1976).

„Какъв е протоколът, ако някой получи ерекция?” – пита един от доброволците. На тях не им се плаща – това важи за всички подобни снимки на Тюник – и им се дава само една специална снимка, limited edition, любима на фотографа от съответния снимачен ден. „Връщаш се в автобуса и се справяш с проблема” – отговаря рязкоТюник, а асистентът му се усмихва и в изблик на странно чувство за хумор показва, че държи трион.

И все пак някои участници разказват, че в преживяването няма нищо сексуално.

По време на снимките не са позволени очила – участниците ги държат в ръка. Също така, хората с видими татуировки се пращат най-отзад.

Участниците в подобни снимки отиват по различни причини, включително и за да се почувстват по-комфортно в телата си и за да видят, че никой не е съвършен. Самият Тюник коментира работата си така: „В света има по-малко напрежение и по-малко насилие, когато тялото в изкуството се приема по-добре. Това е тържество на свободното слово, свободата и визуалното изразяване.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here