Какво да правиш, ако те нападне гола протестираща

0
1719
Путин и голата протестираща

Руският президент Владимир Путин има доста богат опит с протести. И с протестиращи голи жени.

Реклама

Като цяло Путин се справя доста добре в тези ситуации, запазвайки строго и безразлично изражение.

Не и този път.

По време на среща с европейските лидери в Хановер вчера руският президент неочаквано се озова срещу три протестиращи жени, голи до кръста.

Протестиращите са от движението за права на жените „Фемен“. По време на кратката си среща с Путин – т.е., преди охраната да ги отведе – те са успели да изкрещят няколко политически критики към президента – т.е., нарекли са го „диктатор“. Както може да се види на снимковия материал, на гърбовете им са изписани някои не много подходящи за преразказ неща по адрес на Путин.

Интересното в ситуацията обаче е реакцията на Путин.

Налитането на голите жени е било толкова неочаквано, че президентът е произвел напълно естествена реакция. Първо е оценил ситуацията, огледал я е така да се каже от всички страни и после е вдигнал двата си палеца, казвайки с този жест „Браво, много хубаво“.

Путин и голата протестираща

По-късно Путин коментира на пресконференция: „Относно това представление, хареса ми. Не разбрах какво викаха. Даже не видях дали бяха блондинки, брюнетки или с кестеняви коси.“

Вероятно от уважение към Ангела Меркел, съвместно с която е давал пресконференция, Путин не е уточнил къде точно е гледал.

Само е добавил: „Не виждам нищо ужасно в протеста, въпреки че смятам, че е по-добре да си облечен, ако искаш да обсъждаш политически въпроси.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here