Хотел с нула звезди в бункер

0
518

В Швейцария отвори врати първият в света хотел, който не изпълнява дори изискванията за една звезда. Може би това има общо с факта, че хотелът е бивш бункер за защита от атомни бомби, намира се под земята и няма прозорци.

Реклама

Хотелът

Идеята на създателите – двамата братя Франк и Патрик Риклин, които се занимават с изкуство, – е да създадат място, където да отсядат туристи без достатъчно средства за истински хотел. Затова цените на нощувките са между $9 и $13.

Общината на швейцарското градче Севелен, където е бункерът, възлага на братята да превърнат бункера в нещо полезно, защото иначе поддръжката му струва прекалено много пари. Поставено им е само едно условие – да могат да преобразуват за 24 часа бункера в първоначалния му вид в случай, че се наложи употребата му по предназначение. 

За да не се чувстват гостите съвсем затворени, в хотела има огромен екран, който им показва какво става на повърхността на земята. Самият бункер е няколко метра под земята. Спалните не са особено луксозни и са общи. Първите гости намират мястото и за доста студено. Но пък това е, както казват братята Риклин, алтернативата на скъпите хотели в Дубай. Двамата имат планове да отворят още десетина такива хотела в други неизползвани бункери из Швейцария.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here