Швейцарски кантон забранява голите разходки

0
507

Алпите

Реклама

Алпите. Красив самотен пейзаж, заснежени планински върхове, зашумени долини и поляни, където можеш да провериш как прадедите ни са се размножавали сред природата.

Ако искаш да правиш гол туризъм, това място е идеално. То се нарича Апенцел Инероден и е най-малкият кантон в Швейцария. Доскоро той привличаше желаещите да се разхождат голи из природата, но тази практика обижда консервативните обитатели на планинския кантон. Затова вчера те забраниха планинския нудизъм и определиха 200 швейцарски франка глоба за онези, които нарушават тази забрана. Хората от Апенцел Инероден смятат, че е недопустимо и неморално красиво място като това да е прочуто именно с голи туристи.

Голият туризъм е доста популярен в страни като Франция и Германия. Според онези, които го практикуват, да се разхождаш сред природата без дрехи е изключително освобождаващо и приятно. Един вид връщане към по-прости времена. Швейцария обаче е по-консервативна в това отношение.

Производителите на туристическа екипировка също се включват в дебата. Разбира се, на страната на кантона. Излагането на определени деликатни части на тялото на слънце може да е вредно за здравето, казват те.

Организацията на швейцарските натуристи огласи официална позиция по въпроса: „Тези, които са пробвали да се разхождат голи в мъглата, да се пекат на слънце, да плуват и да усещат вятъра по кожата си, знаят колко свободен се чувства човек, когато се разхожда без дрехи.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here